Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
  • 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un (kontrollü dökülecek)

Üst materyal;

  • Kaşar peynir
  • Mısır
  • Yeşilbiber
  • Kapya biber
  • Sucuk
  • Siyah zeytin

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı ketçap yahut 1 kaşık salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Arzuya nazaran baharat

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ,yoğurt,sıvı yağ,şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip denetimli unumuzuda ekliyoruz.
  2. Kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru merdane ile büyütüyoruz yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye alıyoruz .
  4. Üzerimi çatalla birkaç yerden deliyoruz.
  5. Sos gereçlerini çırpıp hamurumuzun üzerine fırça ile sürüyoruz.
  6. Son olarak biber ,zeytin, mısır, sucuk ,peyniri hamurumuza ekleyip fırına sürüyoruz.
  7. 180 dececede 25-30 dk pişiriyor.

Not: peyniri 5 dk kala atarsak kuruma olmaz.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça (Videolu)
Kırmızı Pancar Salatası (Mezesi)
Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça
Doğal Ekmek
Yalancı Ekmek Kadayıfı
Pizza
Hdabla | © 2024 |