Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
- 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un (kontrollü dökülecek)
Üst materyal;
- Kaşar peynir
- Mısır
- Yeşilbiber
- Kapya biber
- Sucuk
- Siyah zeytin
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı ketçap yahut 1 kaşık salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Arzuya nazaran baharat
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ,yoğurt,sıvı yağ,şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip denetimli unumuzuda ekliyoruz.
- Kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Hamuru merdane ile büyütüyoruz yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye alıyoruz .
- Üzerimi çatalla birkaç yerden deliyoruz.
- Sos gereçlerini çırpıp hamurumuzun üzerine fırça ile sürüyoruz.
- Son olarak biber ,zeytin, mısır, sucuk ,peyniri hamurumuza ekleyip fırına sürüyoruz.
- 180 dececede 25-30 dk pişiriyor.
Not: peyniri 5 dk kala atarsak kuruma olmaz.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


