Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için;
- 7,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 şu bardağı ılık su
Ön maya için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker (5 dk mayanın kabarması için bekleyelim)
Pizza sosu için;
- Domates sosu
- Salça
- Sarımsak
- Kekik
- Zeytinyağı
(ben göz kararı yapıyorum)
Üzerine;
- Dilediğiniz materyalleri koyabilirsiniz
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlayalım mayalanmasını bekleyelim. 100 derece fırını biraz ısıtıp hamuru koyuyorum çabucak mayalanıyor.
- Mayalanan hamuru 3 eş modüle bölelim ve yağlı kağıt serili tepsilerin üzerine mısır unu serpip hamuru koyalım.
- Ellerimizi zeytin yağı döküp hamuru düzgünce inceltelim.
- Domates sosunu sürdükten sonra çatalla delikler açıp kaşar serpelim tabanına.
- Sucuk, salam, domates, biber, zeytin ve üzerine mısır serpelim.
- 200 derecede fırına koyup pişmesini bekleyelim. Akabinde kaşarı koyalım. Kaşar eriyince çabucak alalım fırından. Pizzamız hazır.
- Yumuşacık bir hamurla lezzetli bir tanım oluyo. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun. 💐
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






