Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Pizza hamuru için;

  • 7,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 şu bardağı ılık su

Ön maya için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker (5 dk mayanın kabarması için bekleyelim)

Pizza sosu için;

  • Domates sosu
  • Salça
  • Sarımsak
  • Kekik
  • Zeytinyağı

(ben göz kararı yapıyorum)

Üzerine;

  • Dilediğiniz materyalleri koyabilirsiniz

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlayalım mayalanmasını bekleyelim. 100 derece fırını biraz ısıtıp hamuru koyuyorum çabucak mayalanıyor.
  2. Mayalanan hamuru 3 eş modüle bölelim ve yağlı kağıt serili tepsilerin üzerine mısır unu serpip hamuru koyalım.
  3. Ellerimizi zeytin yağı döküp hamuru düzgünce inceltelim.
  4. Domates sosunu sürdükten sonra çatalla delikler açıp kaşar serpelim tabanına.
  5. Sucuk, salam, domates, biber, zeytin ve üzerine mısır serpelim.
  6. 200 derecede fırına koyup pişmesini bekleyelim. Akabinde kaşarı koyalım. Kaşar eriyince çabucak alalım fırından. Pizzamız hazır.
  7. Yumuşacık bir hamurla lezzetli bir tanım oluyo. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun. 💐

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Laz Böreği
Çıtır Kadayıflı Kahveli Muhallebi
Kaşarlı Mantar (Fırında)
Sahurluk Pratik Kaşarlı Patates Ezme
Kuru İncir Tatlısı
Arabaşı Hamuru
Hdabla | © 2025 |