Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 2y yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvı yağ (bardak ölçüsü 250ml)
  • Aldığı kadar un

Pizzanın sosu;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerinin materyalleri;

  • Sucuk
  • Sosis
  • Zeytin
  • Çarliston biber
  • Domates
  • Kaşar rendesi

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru mayalamak için derin bir kaba mayayı, tuzu, şekeri dökelim.
  2. Daha sonra ılık su ek edip karıştıralım.
  3. Sıvyağı ek edip unu azar döküp hamuru toparlayalım.
  4. Hamur yumuşak olsun. Üzerini kapayıp yarım saat mayalandıralım.
  5. Hamur mayalandıktan sonra ikiye bölelim.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurun birini koyalım.
  7. Elimizi sıvı yağ batırıp parmak uçlarımızla hamuru büyütelim yuvarlak hale getirelim.
  8. Daha sonra pizzanın sosunu hazırlayın, sos gereçlerini bir kapta karıştırın, hamurun üzerine sürelim.
  9. Doğradığımız biber domates, çekirdeği çıkarılmış zeytin, dilimli yeşil zeytin, sucuk, sosisi pizzanın üzerine sıralayalım.
  10. En son bol kaşar rendesi serpip 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun 🥰.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte
Antep Kurabiyesi
Kaşıkla Çavdar Ekmeği
Ananaslı Yoğurtlu Parfe (Ferah Ve Pcos Dostu)
6 Kişilik Mozaik Pasta
Tepside Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |