Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4,5-5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 bardak ılık su ( ben peyniraltı suyu kullandım)
- 1 paket maya
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
Domates sos için;
- 3 adet domates
- Zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ketçap
- Kekik
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
- Sosis
- Sucuk
- Mısır
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için bir kaba un alınır ortası havuz halde açılır maya ve şeker orta kısma dökülür.
- Tuz ve yağ kenarlara atılır.
- Orta kısma ılık su koyulur ve yoğurulur.
- Yarım saat ya da 45 dakika mayalandırmaya bırakılır.
- Ben unu birinci evvel 4 bardak koydum devamında denetimli olarak yarım bardak daha ekledim.
- Domates sos için domatesler rondodan geçirilir.
- Zeytinyağ ile domatesler pişirilir.
- En son içerisine ketçap, tuz ve kekik eklenir.
- Mayalanan hamur 2 eşit kesime bölünür. Hafif unla açılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır hamurun üstü çatal ile delinir ve 180 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapılır.
- Daha sonra üzerine domates sos, kaşar, sosis, sucuk, mısır eklenip 20 dakika daha pişirilir. Dilerseniz üzerindeki gereçler değiştirebilirsiniz.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










