Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5-5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 bardak ılık su ( ben peyniraltı suyu kullandım)
  • 1 paket maya
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Domates sos için;

  • 3 adet domates
  • Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Sosis
  • Sucuk
  • Mısır

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için bir kaba un alınır ortası havuz halde açılır maya ve şeker orta kısma dökülür.
  2. Tuz ve yağ kenarlara atılır.
  3. Orta kısma ılık su koyulur ve yoğurulur.
  4. Yarım saat ya da 45 dakika mayalandırmaya bırakılır.
  5. Ben unu birinci evvel 4 bardak koydum devamında denetimli olarak yarım bardak daha ekledim.
  6. Domates sos için domatesler rondodan geçirilir.
  7. Zeytinyağ ile domatesler pişirilir.
  8. En son içerisine ketçap, tuz ve kekik eklenir.
  9. Mayalanan hamur 2 eşit kesime bölünür. Hafif unla açılır.
  10. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır hamurun üstü çatal ile delinir ve 180 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapılır.
  11. Daha sonra üzerine domates sos, kaşar, sosis, sucuk, mısır eklenip 20 dakika daha pişirilir. Dilerseniz üzerindeki gereçler değiştirebilirsiniz.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Bükme Kol Böreği
Şişte Makarna Pizza
Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni)
Pizza
Peynirli Milföy Börek
French Toast
Hdabla | © 2025 |