Piyaz

Piyaz Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış fasulye ( bir gece evvelce ıslatmadım)
- 1 adet mor soğan
- 3 adet domates
- 15 kol maydanoz
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Piyaz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerimizi yeterlice yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz üstüne 1. 5 litre kaynar su ekliyoruz.
- Yarım saat haşlıyoruz kapağı kapalı halde.
- Haşlanan yumuşayan fasulyelerin suyunu süzüp soğumasını bekliyoruz.
- O sırada soğan ,domates ve maydanozlarımız doğruyoruz.
- Üstüne sosumuzu ekliyoruz, en sonda soğuyan fasulyeleri ekliyoruz. Afiyet olsun.
Piyaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


