Piyaz

Piyaz Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye ( bir gece evvelce ıslatmadım)
  • 1 adet mor soğan
  • 3 adet domates
  • 15 kol maydanoz

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Piyaz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyelerimizi yeterlice yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz üstüne 1. 5 litre kaynar su ekliyoruz.
  2. Yarım saat haşlıyoruz kapağı kapalı halde.
  3. Haşlanan yumuşayan fasulyelerin suyunu süzüp soğumasını bekliyoruz.
  4. O sırada soğan ,domates ve maydanozlarımız doğruyoruz.
  5. Üstüne sosumuzu ekliyoruz, en sonda soğuyan fasulyeleri ekliyoruz. Afiyet olsun.

Piyaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Yanına Pancarlı Kış Salatası
Taze İncirli Kek
Muhallebili Güllaç
Bayatlamayan Çıtır Patates Böreği Tarifi: Maden Suyu Ve Lezzetli Sosla Fark Yaratın! (Videolu)
Islak Kek ( Sosu Yumurtasız)
Hindistan Cevizi Unlu Muffin
Hdabla | © 2024 |