Pita Ekmeği
Pita Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı
- Aldığı kadar un
Pita Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü derin bir kaba dökün.
- Üzerine mayayı, şekeri ekleyip karıştırın ve kabın üzerini kapatıp 5-6 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin.
- Ardından üzerine suyu, yoğurtu, sıvı yağını, tuzu ekleyip karıştırın.
- Son olarak denetimli bir biçimde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalandıktan sonra fırını 200 derecede ısınmaya bırakın.
- Fırın kesinlikle evvelce ısıtılmalı! mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın.
- Çok hafif unlayarak merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sığdığı kadar hamuru yerleştirip üzerini kapatarak 10 dk bekletelim.
- Daha sonra evvelce ısıtılmış fırına koyun.
- Kontrollü bir biçimde pişirelim afiyet olsun.
Pita Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









