Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un

Bulamak için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına tereyağı,sıvı yağ,pudra şekeri hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırın.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin üstü beyaz kalacak halde.
  5. Fırından çıkarttıktan 10-15 dakika sonra bir kase içerisine hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın ve pişen kurabiyeleri bu karışıma bulayıp servis tabağına alın afiyet olsun 😋🤤.

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı
Yumurtalı Kısır
Haydari Mezesi
Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi
Sebzeli Krep
Prenses Tatlısı
Hdabla | © 2025 |