Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 4,5 su bardağı un
Bulamak için;
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına tereyağı,sıvı yağ,pudra şekeri hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin üstü beyaz kalacak halde.
- Fırından çıkarttıktan 10-15 dakika sonra bir kase içerisine hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın ve pişen kurabiyeleri bu karışıma bulayıp servis tabağına alın afiyet olsun 😋🤤.
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

