Pişi Tarifi (Mayasız Hamur Kızartması)
Pişi Tanımı (Mayasız Hamur Kızartması) İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (3 buçuk kullandım)
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Pişi Tanımı (Mayasız Hamur Kızartması) Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozunu ,tuzunu koyup karıştırıyoruz.
- Azar azar un ekleyip yoğuruyoruz.
- İkiye bölüp oklava yahut merdane yardımıyla açıyoruz sonra form veriyoruz, ben bardakla biçim verdim istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
- Tavamıza sıvı yağ koyup kızartıyoruz ve hazır deneyenlere afiyet olsun.
Pişi Tanımı (Mayasız Hamur Kızartması) Fotoğraflı Yapılışı











