Pişi Tarifi (Mayasız Hamur Kızartması)

Pişi Tanımı (Mayasız Hamur Kızartması) İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (3 buçuk kullandım)

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ

Pişi Tanımı (Mayasız Hamur Kızartması) Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozunu ,tuzunu koyup karıştırıyoruz.
  2. Azar azar un ekleyip yoğuruyoruz.
  3. İkiye bölüp oklava yahut merdane yardımıyla açıyoruz sonra form veriyoruz, ben bardakla biçim verdim istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
  4. Tavamıza sıvı yağ koyup kızartıyoruz ve hazır deneyenlere afiyet olsun.

Pişi Tanımı (Mayasız Hamur Kızartması) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ebe Gümeci Kavurması
Sandiviç Poğaça Tarifi
Portakallı Çikolatalı Muhallebi
Sütlaç (Tüm Önemli Püf Noktalarıyla!)
Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli)
Ispanaklı Kek
Hdabla | © 2025 |