Pişi Tarifi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ

Not: dilerseniz fırından 2 adet ekmek hamuru alıp bu tanımda de kullanabilirsiniz.

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına unu alıp tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Ortasını havuz üzere açıp maya, şeker, süt ve suyu ekleyelim.
  3. Ortadan başlayarak yoğurmaya başlayalım.
  4. Kenarlardaki unu yavaş yavaş içe alarak yoğuralım.
  5. Hamuru toparlarken zorlanırsanız ellerinizi hafif ıslatabilirsiniz.
  6. Hamur biraz cıvık kalmalı, un ekleyip sertleştirmeyin.
  7. Yoğurduktan sonra üzerini streç sinema ve pak bir bezle kapatıp yaklaşık 60 dakika mayalanmaya bırakın.
  8. Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgâha alıp biraz yoğurarak havasını çıkaralım.
  9. Hamuru eşit modüllere bölelim.
  10. Bezeleri avucunuzda yuvarlayın, sonra iki parmağınızın ortasında bastırarak yuvarlak biçim verin.
  11. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kâğıt üzerine yerleştirin.
  12. Geniş bir tavaya sıvı yağı alın. Evvel yüksek ateşte 3 dakika yağı kızdırın.
  13. Daha sonra ısınmış yağa pişileri atın. Orta ateşe alarak her iki tarafını ortalama 1’er dakika kızartın.Eğer kenar kısımları pişmediyse, pişileri yan çevirip dik tutarak kenarlarını da kızartın.
  14. Pişileriniz altın rengi olunca havlu kâğıt üzerine alın.
  15. Tüm hamur bitene kadar tıpkı formda kızartmaya devam edin.

Püf noktaları hamurun cıvık olması pişilerin yumuşak olmasını sağlar. Yağ çok kızgın olursa dışı yanar içi pişmez; çok soğuk olursa yağ çeker. Yağ azaldıkça ek yapabilirsiniz. — 📌

Sonuç: dışı çıtır, içi yumuşacık, yağ çekmeyen mis üzere pişileriniz hazır!.

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katıklı Dolma
Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı
Hazır Harç İle Çiğ Köfte Tarifi (Extra Malzemeli)
Az Yağlı Bamya Kızartması
Raffaello Cookies
2 Kişilik Pilav
Hdabla | © 2025 |