Pişi Tarifi
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı un
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ
Not: dilerseniz fırından 2 adet ekmek hamuru alıp bu tanımda de kullanabilirsiniz.
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unu alıp tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
- Ortasını havuz üzere açıp maya, şeker, süt ve suyu ekleyelim.
- Ortadan başlayarak yoğurmaya başlayalım.
- Kenarlardaki unu yavaş yavaş içe alarak yoğuralım.
- Hamuru toparlarken zorlanırsanız ellerinizi hafif ıslatabilirsiniz.
- Hamur biraz cıvık kalmalı, un ekleyip sertleştirmeyin.
- Yoğurduktan sonra üzerini streç sinema ve pak bir bezle kapatıp yaklaşık 60 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgâha alıp biraz yoğurarak havasını çıkaralım.
- Hamuru eşit modüllere bölelim.
- Bezeleri avucunuzda yuvarlayın, sonra iki parmağınızın ortasında bastırarak yuvarlak biçim verin.
- Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kâğıt üzerine yerleştirin.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı alın. Evvel yüksek ateşte 3 dakika yağı kızdırın.
- Daha sonra ısınmış yağa pişileri atın. Orta ateşe alarak her iki tarafını ortalama 1’er dakika kızartın.Eğer kenar kısımları pişmediyse, pişileri yan çevirip dik tutarak kenarlarını da kızartın.
- Pişileriniz altın rengi olunca havlu kâğıt üzerine alın.
- Tüm hamur bitene kadar tıpkı formda kızartmaya devam edin.
Püf noktaları hamurun cıvık olması pişilerin yumuşak olmasını sağlar. Yağ çok kızgın olursa dışı yanar içi pişmez; çok soğuk olursa yağ çeker. Yağ azaldıkça ek yapabilirsiniz. — 📌
Sonuç: dışı çıtır, içi yumuşacık, yağ çekmeyen mis üzere pişileriniz hazır!.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






