Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız)
Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 2-2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yoğurt, tuz ve karbonatı alıp güzelce karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
- Hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamuru un serptiğimiz tezgahta merdane ile açalım.
- Hamurun kalınlığı 2 cm olabilir.
- Hamuru küçük kareler olacak biçimde keselim.
- Küçük bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtalım.
- Isınan yağa hamurları atalım. Her seferde 5 6 tane kızartalım.
- Çevirerek kızartalım.
- Havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına kızaran pişileri alalım.
Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






