Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 10 su bardağı un (undan una farkediyor siz denetimli koyun )
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unun bir kısmını alalım ve tuzu döküp karıştıralım.
- Unun ortasını havuz formunda yapalım. İçine maya,su,süt ve şekeri ilave edelim.
- Hamurumuzu yoğuralım yavaş yavaş un ekleyerek. Yumuşak bir hamur olacak. Unu çok koyarsanız hamurunuz sert olur.
- Yoğurduğumuz hamuru 30-35 dk mayalanmaya bırakacağız.
- Mayası gelen hamuru bir kere yoğurup havasını alıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde kesimler alıp şekillendirip evvelce kızdırdığımız yağda artlı önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun:).
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
