Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 10 su bardağı un (undan una farkediyor siz denetimli koyun )

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına unun bir kısmını alalım ve tuzu döküp karıştıralım.
  2. Unun ortasını havuz formunda yapalım. İçine maya,su,süt ve şekeri ilave edelim.
  3. Hamurumuzu yoğuralım yavaş yavaş un ekleyerek. Yumuşak bir hamur olacak. Unu çok koyarsanız hamurunuz sert olur.
  4. Yoğurduğumuz hamuru 30-35 dk mayalanmaya bırakacağız.
  5. Mayası gelen hamuru bir kere yoğurup havasını alıyoruz.
  6. Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde kesimler alıp şekillendirip evvelce kızdırdığımız yağda artlı önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun:).

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Mayalı Focaccia
Lahmacun Böreği
Şip Şak Ev Usülü İskender Tarifi
Tiramisu
3 Gün İftar Menüm
Pancarlı, Sebzeli, Kaşarlı Krep Gözleme
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet