Pirok

Pirok Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 bardak un
  • 2 bardak şeker
  • 250 qr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma yada 1 çay kaşığı karbonat

200 ml bardakla

Pirok Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce 1 bardak yoğurt ve kabartmayl karişdirin bunu derin kapda yapın ki taşmasın.
  2. Sora un şeker ve tereyağını karişdırıb umac yapın. Yapdiğiniz umacdan 1 bardak ayirin.
  3. Sora karişdirdiğiniz kabartmalı yoğurta yumurtalari kirin ve karişdirin.
  4. Sora bu karişımı umacın içine boşaltıp karişdirin ve tepsiye dökün.
  5. Hamurun üzerine ayirdiğiniz umacı sərpin ve 180 derecede pişirin. Ve sora doğrayib servis edin. Afiyet olsun.

Pirok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kısır
Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası
Ezme Turşu
Balkabağı Şekilli Poğaça (Poğaça Şov)
Kahvaltılık Patates
Tavuklu Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |