Pirinçli Patates Çorbası

Pirinçli Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı tavuk suyu yada sade su

Üzerine için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Pirinçli Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereyi ocağa alalım yağları ekleyelim, üzerine küçük doğranmış soğan ve sarımsak ekleyip kavuralım, salçaları ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Küçük doğranmış patatesleri ek edip karıştıralım yıkanmış pirinçleri ek edip karıştıralım.
  3. Üzerine suyunu ek edelim ben yarı su yarı tavuk suyu kullandım.
  4. Tuz ve zerzevat tozunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişen çorbamızı blendırdan geçirip pürüzsüz olmasını sağlayalım.
  6. Kıvamı koyu ise biraz sıcak su ek edelim.
  7. Bir sos tavasında iki yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı tereyağı kızdıralım.
  8. Üzerine bir tatlı kaşığı nane ekleyip karıştıralım ve çorbanın üzerine dökelim, bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌.

Pirinçli Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Nohutla Falafel
Pişmaniye Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi
Çeri Domates Reçeli
Yayla Çorbası
Milföy Pide
Hdabla | © 2025 |