Pirinçli Maraş Tarhanası

Pirinçli Maraş Tarhanası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase maraş tarhanası
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz

Piştikten sonra;

  • 2 bardak yoğurt

Üzeri için;

  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık nane

Pirinçli Maraş Tarhanası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maraş tarhanası ve pirinci yıka ve ısla yumuşasın.
  2. Yumuşayıncaya tarhanaya tuz at ocağa koy, kıvamına gelene kadar kaynatasın.
  3. Kıvamına gelene tarhanayı blenderdan geçir yoğurdun ekle biraz daha kaynasın.
  4. Kaynadıktan sonra bir sefer daha blenderdan geçir, en son üstüne nane yak. Afiyet olsun.

Pirinçli Maraş Tarhanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Bazlama
Ballı Soya Soslu Tavuk
Limonlu Kremalı Somon Tarifi (1 Kişilik)
Meyveli Kış Çayı
Kuzu Gerdan
Lahana Sarması (Kıymalı)
Hdabla | © 2025 |