Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması

Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı calrose pirinç
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 40 adet kuru patlıcan

Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan kuruları haşlanıp süzülür.
  2. Pirinç, kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak, domates salçası, biber salçası, sumak, zeytinyağı bir kasenin içinde karıştırılır.
  3. Karışım haşlanmış patlıcanların içerisine doldurulur.
  4. Patlıcanlar tencereye dizilir.
  5. Üzerine gelecek kadar su ve nar ekşisi eklenip kısık ateşte 40 dakika pişirilir ve servis edilir.

Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç (Pastane Usulü)
Lokanta Usulu Tavuk Haşlama
Noodle Kokulu Katkısız Makarna Sosu
Cream Puff
Soğuk Kadayıf (Soğuk Baklavaya Rakip)
Kıymalı Girit Kabağı Dolması
Hdabla | © 2025 |