Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması
Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı calrose pirinç
- 200 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1/2 (yarım) bağ maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 40 adet kuru patlıcan
Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan kuruları haşlanıp süzülür.
- Pirinç, kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak, domates salçası, biber salçası, sumak, zeytinyağı bir kasenin içinde karıştırılır.
- Karışım haşlanmış patlıcanların içerisine doldurulur.
- Patlıcanlar tencereye dizilir.
- Üzerine gelecek kadar su ve nar ekşisi eklenip kısık ateşte 40 dakika pişirilir ve servis edilir.
Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






