Pirinç Tatlısı
Pirinç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre su
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardak pirinç (fark etmez)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- İçine limon yahut portakal kabuğu rende
Üzeri için;
- Tarçın
- Kuş üzümü
Pirinç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye suyumuzu koyalım.
- Yıkanmış pirinçlerimizde tencereye ek edelim.
- Şekeri de koyup kaynatmaya bırakalım ,kaynadıktan sonra nişastayı seyreltip içine dökelim.
- Pirinçler yumuşayana kadar kaynasın.
- Kaynadıktan sonra kaselere paylaştıralım.
- Piştikten sonra kasenin üzerine biraz tarçın birkaç tane kuş üzümü ile yahut da dilediğiniz rastgele isteğe bağlı süslemeli servis edebilirsiniz.
Pirinç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






