Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli)

Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 yada 3 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 fincan tel şehriye (isteğe nazaran azda katabilirsiniz ben fazla seviyorum diye katıyorum)
  • 2 küp şeker yoksa 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 kaşık tuz (kaşığa nazaran değişebilir)
  • Su

Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye ayçiçek yağı ve margarin katıp, tel şehriyeyi katıp karıştırıyoruz.
  2. Kavrulduktan sonra pirinçi katıp karıştırıyoruz ,kavurduktan sonra (isteğe nazaran kavurma yada bilirsiniz) şeker ve tuz katıp karıştırıyoruz.
  3. Pirinçlerin üzerine gelene kadar su katıyoruz ,karıştırıp üstünü kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Suyu aldıktan sonra bakıyoruz daha diriyse su katabiliriz, pişen pilavımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kfc Çıtır Tavuklar
Mini Mini Beignet
Tart Pasta
Sütlü Şerbetli Tatlı
Starbucks Kurabiye
Haşhaşlı Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |