Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)

Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet tavuk bulyon
- 3 bardak sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç ılık suda 10 dakika bekletilir. Süzülür ve akan musluk altında berraklaşana dek yıkanır. Nişastasından arındırılır.
- Yağ tencereye alınır, eritilir.
- Pirinçler 5 dakika kavrulur.
- Sıcak şu ile bulyon bir kapta karıştırılır. Pirinçlerin üzerine dökülür, kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
- Piştikten sonra kaşıkla havalandırılır (çok karıştırılmaz) kokusu çıksın diye biraz kesim parça tereyağı pilavın üzerine konur.
- Üzeri kağıt havlu ile kapatılır. 10 dakika demlendirilir. Afiyet olsun 🩷
Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




