Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)

Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç ılık suda 10 dakika bekletilir. Süzülür ve akan musluk altında berraklaşana dek yıkanır. Nişastasından arındırılır.
  2. Yağ tencereye alınır, eritilir.
  3. Pirinçler 5 dakika kavrulur.
  4. Sıcak şu ile bulyon bir kapta karıştırılır. Pirinçlerin üzerine dökülür, kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
  5. Piştikten sonra kaşıkla havalandırılır (çok karıştırılmaz) kokusu çıksın diye biraz kesim parça tereyağı pilavın üzerine konur.
  6. Üzeri kağıt havlu ile kapatılır. 10 dakika demlendirilir. Afiyet olsun 🩷

Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Menemen
Orman Meyveli Crumble Kek
Somun Ekmek
Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek
Kuru Meyveli Kek
Pastane Usulü Kıtır Kek
Hdabla | © 2025 |