Pırasalı Börek
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç gereci;
- 1 kg pırasa
- 4 -5 havuç
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üstüne sosu;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- Sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için;
- Susam
- Çörekotu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm materyaller yoğurulur.
- İç gereci için sıvı yağda ince ince doğranmış pırasalar kavrulur.
- Kavrulan pırasaya rendelenmiş havuçlar eklenir biraz daha kavrulur. Baharatlar da katılarak karıştırılır.
- Hamurdan büyük bir beze koparılarak açabildiğimiz kadar büyük açılır.
- Ortadan ikiye bölünür iki tarafın üstü de sıvıyağ ile yağlanır.
- İç harç yaydırılır, kenardan başlayarak kıvırarak ortaya yanlışsız gelinip kıvrılır uzun rulo yapılır.
- İçe hakikat kıvıra kıvıra fotoğraftaki üzere tek kişilik börek hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
- Ben bir tepsi için 6 börek koydum. Daha sonra üzerine sos yaydırılır her birinin üzerine susam ve çörek otu dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Afiyet olsun:).
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







