Pırasalı Börek

Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Aldığı kadar un
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç gereci;

  • 1 kg pırasa
  • 4 -5 havuç
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üstüne sosu;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm materyaller yoğurulur.
  2. İç gereci için sıvı yağda ince ince doğranmış pırasalar kavrulur.
  3. Kavrulan pırasaya rendelenmiş havuçlar eklenir biraz daha kavrulur. Baharatlar da katılarak karıştırılır.
  4. Hamurdan büyük bir beze koparılarak açabildiğimiz kadar büyük açılır.
  5. Ortadan ikiye bölünür iki tarafın üstü de sıvıyağ ile yağlanır.
  6. İç harç yaydırılır, kenardan başlayarak kıvırarak ortaya yanlışsız gelinip kıvrılır uzun rulo yapılır.
  7. İçe hakikat kıvıra kıvıra fotoğraftaki üzere tek kişilik börek hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
  8. Ben bir tepsi için 6 börek koydum. Daha sonra üzerine sos yaydırılır her birinin üzerine susam ve çörek otu dökülür.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Afiyet olsun:).

Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Salatası
Hurmalı Muzlu Gece Maması
Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı
Köfteli Şehriye Çorbası
Fesleğenli Kabak Cacığı
Tek Tavada Islak Kek
Hdabla | © 2025 |