Pırasa Yemeği

Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kol pırasa
  • 2 adet havuç
  • 3 adet domates (isteğe bağlı kışlık domates)
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Limon
  • Sıcak su

Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları temizleyip, yeşil kısmını atalım.
  2. Bol suyla yıkayalım. (sirkeli suda da 5dk bekletilebilir).
  3. Havuçları soyup ve ince halka biçiminde dilimleyelim.
  4. Tencereye sıvı yağ alalım. Ben domates yerine kışlık kavanozlarda kullandım.
  5. İsteğe bağlı rendelenmiş domates ve salça kullanabilirsiniz. (ayrıca yemekte sarımsak sevenler bu etapta ekleyebilirsiniz).
  6. Daha sonra havuç ek edelim ve güzelce kavuralım.
  7. Ardından pırasaları ek edip karıştıralım.
  8. Suyunu salıp çekmesi için tencerenin kapağını kapatalım bu halde pişmeye bırakalım.
  9. Son olarak yıkanmış pirinçleri ek edip, tuzu ayarlayalım ve yemekle tıpkı hizaya gelecek kadar sıcak su ekleyelim.
  10. Suyu yetersiz olursa tekrar ekleyebilirsiniz.
  11. Tencerenin kapağını hafif aralık bırakalım ve havuçlar, pırasalar pişene kadar kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
  12. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz hazır.
  13. Limon suyu ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabartma Tozlu Perişan Poğaça
Güveçte Çilekli Turta
Taş Fırın Lezzetinde Ramazan Pidesi
Kerebiç
Kuzu Burger
Enginar Dolması
Hdabla | © 2025 |