Pırasa Yemeği
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kol pırasa
- 2 adet havuç
- 3 adet domates (isteğe bağlı kışlık domates)
- Yarım su bardağı pirinç
- Tuz
- Limon
- Sıcak su
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları temizleyip, yeşil kısmını atalım.
- Bol suyla yıkayalım. (sirkeli suda da 5dk bekletilebilir).
- Havuçları soyup ve ince halka biçiminde dilimleyelim.
- Tencereye sıvı yağ alalım. Ben domates yerine kışlık kavanozlarda kullandım.
- İsteğe bağlı rendelenmiş domates ve salça kullanabilirsiniz. (ayrıca yemekte sarımsak sevenler bu etapta ekleyebilirsiniz).
- Daha sonra havuç ek edelim ve güzelce kavuralım.
- Ardından pırasaları ek edip karıştıralım.
- Suyunu salıp çekmesi için tencerenin kapağını kapatalım bu halde pişmeye bırakalım.
- Son olarak yıkanmış pirinçleri ek edip, tuzu ayarlayalım ve yemekle tıpkı hizaya gelecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Suyu yetersiz olursa tekrar ekleyebilirsiniz.
- Tencerenin kapağını hafif aralık bırakalım ve havuçlar, pırasalar pişene kadar kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
- Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz hazır.
- Limon suyu ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






