Pırasa Böreği

Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 -5 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un ( tepeleme tam buğday kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı kaynar su
  • 1 avuç kaşar rendesi (içine girecek ben unuttuğum için üstüne ekledim)

Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru sıcak suda bekletin.
  2. Pırasa ve havucu yağı ekleyip tavada soteleyin.
  3. Başka bir kapta un ,yumurta, tuz ve kabartma tozunu karıştıralım.
  4. Sonra kabaran bulguru ekleyin.
  5. Sotelenip soğuyan pırasa ve havucu da ekleyelim.
  6. Peynirde ekleyip harmalayın.
  7. Hepsini karıştırınca pişirme kabına alalım .
  8. Üzerine susam çörek otu ekleyin ,200 derecede 25 dk pişirelim.
  9. Soğuyunca dilimleyelim servise hazır.

Afiyetle

Not; siz benim üzere unutmayın peyniri içine ekleyin ben unuttuğum için üstüne eklemek zorunda kaldım tadı enfes kesinlikle deneyin pırasanın bol olduğu aylarda miss💯.

Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocukların Bayılarak Yediği ,Görüntüsü Şirin Mi Şirin Kirpi Kurabiye
Patatesli Doyurucu Salata
+6 Ay Bebek Ek Gıda
Lezzetli Peynir Topları
Elmalı Kurabiye
İçli Köfte
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet