Pırasa Böreği

Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 -5 adet pırasa
- 2 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un ( tepeleme tam buğday kullandım)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı kaynar su
- 1 avuç kaşar rendesi (içine girecek ben unuttuğum için üstüne ekledim)
Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru sıcak suda bekletin.
- Pırasa ve havucu yağı ekleyip tavada soteleyin.
- Başka bir kapta un ,yumurta, tuz ve kabartma tozunu karıştıralım.
- Sonra kabaran bulguru ekleyin.
- Sotelenip soğuyan pırasa ve havucu da ekleyelim.
- Peynirde ekleyip harmalayın.
- Hepsini karıştırınca pişirme kabına alalım .
- Üzerine susam çörek otu ekleyin ,200 derecede 25 dk pişirelim.
- Soğuyunca dilimleyelim servise hazır.
Afiyetle
Not; siz benim üzere unutmayın peyniri içine ekleyin ben unuttuğum için üstüne eklemek zorunda kaldım tadı enfes kesinlikle deneyin pırasanın bol olduğu aylarda miss💯.
Pırasa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



