Pilav Üstü Soslu Tavuk
Pilav Üstü Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Pilavı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 damla limon
- 1 adet küp şeker
Tavuk sosu için;
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Toz kırmızı biber
- Köri
- Kekik
- Tuz
Pilav Üstü Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsümüzü haşlamaya bırakalım.
- O sırada bizde pilavımızı yapalım.
- Yıkadığımız pirinçleri tenceremize alalım.
- İçerisine tereyağ,2 damla limon 1 kup şeker ve tuzunu ekleyelim.
- En son suyunuda koyup pişmeye bırakalım.
- Pişen tavuklarımızı blendırda didikleyelim.
- Yağda soğanımızı kavuralım.
- İçerisine baharatları ekleyelım.
- En son tavuğuda ekleyip karıştıralım.
- Pilavla servis edelim. Afiyet olsun.
Pilav Üstü Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










