Pide Tarifi

Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Tereyağı ( kenarlarına sürmek için)
İç gereçleri ;
- 500 gram kuşbaşı
- 250 gram mozarella peyniri
- 500 gram kıyma (kıymanın içine 2 biber ve yarım su bardağı domates sosu koydum karıştırdım çiğden)
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un,yağ,süt,maya,şeker ve tuzunu ekleyip ekleyip yoğurmaya başlayın ılık suyu yavaş yavaş ekleyin.
- Yoğurma bittikten sonra 1 saat mayalanmasını bekleyin.
- İç harcı için; kuşbaşı etleri tavada hafif rengini alana kadar çevirin,tuz ekleyin, hamurun üzerine o denli döşeyin. Sulu ve yumuşak olması için.
- Kıyma harcı için; kıyma,domates,tuz ve biberi çiğden harmanlıyoruz. (biberleri küçük küçük doğruyoruz ).
- Peynir harcı için peyniri rendeliyoruz.
- Daha sonra istediğiniz biçimde açıp içlerini doldurup 180 derece fırına atabilirsiniz.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











