Peynirli Zeytinli Kek

Peynirli Zeytinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 dolu tutam dereotu
  • 2 su bardağı dilimli siyah zeytin
  • 175 gram ezine beyaz peynir
  • Yarım çay kaşığı tuz

Peynirli Zeytinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Beyaz peyniri parçalayıp, dilim zeytin ve dereotuyla karıştırıp bir kenara alın.
  2. Bir karıştırma kabının içerisinde yumurtaları hafif çırpın.
  3. İyice yumuşamış tereyağını ek edip çırpmaya devam edin.
  4. Yoğurdu ekleyin ve çırpın.
  5. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  6. Peynir zeytin karışımını kek harcının içerisine ekleyin ve yağladığınız kek kalıbınızın içerisine hazırladığınız hamuru alın.
  7. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.

Tarifin yapılışını paylaştığım ve tarihini anlattığım görüntüyü @lezzetintarihi_ isimli ınstagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Peynirli Zeytinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğun Soslu Islak Kek
Miflöylü Yufkalı Börek
Çilekli Tart
Tavuklu Lazanya
Pazılı Parmak Köfte
Damalı Kek Pasta
Hdabla | © 2025 |