Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze
Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 300-400 gram kadar mantar
- Küçük bir kase yoğurt
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarları soyup temizleyelim ve çok ince olmayacak biçimde dilimleyelim.
- Uygun bir tavayada sıvı yağı kızdırıp mantarları ek edelim.
- Harlı ateşte soteleyelim.
- En son tuz karabiber ek edip kenara alalım.
- Alt yatağı için geniş bir kaseye beyaz peyniri alıp çatalla ezelim.
- Üzerine oda ısısındaki tereyağını ekleyip ezerek karıştırmaya devam edelim.
- Yoğurt, sarımsak, dereotunu da ek ederek güzelce karıştıralım.
- Servis edeceğimiz tabağa karışımı dökelim.
- Üzerine soğuyan mantarları bırakalım. İsteğe nazaran süsleyebilirsiniz. Afiyetle 🍀.
Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












