Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze

Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 300-400 gram kadar mantar
  • Küçük bir kase yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantarları soyup temizleyelim ve çok ince olmayacak biçimde dilimleyelim.
  2. Uygun bir tavayada sıvı yağı kızdırıp mantarları ek edelim.
  3. Harlı ateşte soteleyelim.
  4. En son tuz karabiber ek edip kenara alalım.
  5. Alt yatağı için geniş bir kaseye beyaz peyniri alıp çatalla ezelim.
  6. Üzerine oda ısısındaki tereyağını ekleyip ezerek karıştırmaya devam edelim.
  7. Yoğurt, sarımsak, dereotunu da ek ederek güzelce karıştıralım.
  8. Servis edeceğimiz tabağa karışımı dökelim.
  9. Üzerine soğuyan mantarları bırakalım. İsteğe nazaran süsleyebilirsiniz. Afiyetle 🍀.

Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföylü Tost
Soslu Göbek Marul Salatası
Makedonya Usulü Arnavut Böreği
4 Malzemeli Meze
Sebzeli Tavuk Çorbası
Domatesli Pilav
Hdabla | © 2025 |