Peynirli Tuzlu Kek
Peynirli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 kase peynir
- 1 adet kapya biber
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- 1 tutam kuru nane
- 1 tutam kekik
- Toz kırmızı biber
Kalıbı yağlamak için;
- Tereyağı
- Susam
Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ karıştırılır. Üzerine 1 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı un, 1 paket hamur kabartma tozu, ince dilimlenmiş dereotu, ince doğranmış kapya biber ve el ile ufaltılmış 1 kase peynir eklenir. Hepsi karıştırılır.
- Kek kalıbı yağlanır, susam serpilir. Üzerine kek karışımı dökülür.
- 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar( benim 26 dakika sürdü) pişirilir. İçine çatal batırdığınızda çatal pak çıkmalıdır.
Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






