Peynirli Tuzlu Kek

Peynirli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 kase peynir
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 tutam kekik
  • Toz kırmızı biber

Kalıbı yağlamak için;

  • Tereyağı
  • Susam

Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ karıştırılır. Üzerine 1 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı un, 1 paket hamur kabartma tozu, ince dilimlenmiş dereotu, ince doğranmış kapya biber ve el ile ufaltılmış 1 kase peynir eklenir. Hepsi karıştırılır.
  2. Kek kalıbı yağlanır, susam serpilir. Üzerine kek karışımı dökülür.
  3. 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar( benim 26 dakika sürdü) pişirilir. İçine çatal batırdığınızda çatal pak çıkmalıdır.

Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuş Yuvası Kurabiyesi
Fıstık Pare
Tavuklu Perde Pilavı
Zeytinyağlı Taze Sarımsak
Çikolatalı Trüfler
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |