Peynirli Tepsi Poğaça

Peynirli Tepsi Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 -2,5 su bardağı un
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu ( isteğe bağlı )
  • Tuz
  • Çörek otu

Peynirli Tepsi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır.
  2. Un ve kabartma tozu ek edilir ve güzelce karıştırılır.
  3. Peynir ve ince ince doğradığımız dereotu da ek edilir ve karıştırılır.
  4. Uygun bir fırın tepsisine dökülür.
  5. Üzerine çörek otu serpilir.
  6. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 25-30 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Peynirli Tepsi Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Mango Avokado Salata
Kahveli Ganajlı Enfes Borcam Tatlısı
Lor Peynirli Kaşık Dökmesi
Çilekli Pasta
Tarçınlı Rulo | Krem Peynirli ,Cevizli Yumuşacık Lezzet
Hdabla | © 2025 |