Peynirli Tepsi Poğaça

Peynirli Tepsi Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 -2,5 su bardağı un
- 250 gram beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 1/4 (çeyrek) demet dereotu ( isteğe bağlı )
- Tuz
- Çörek otu
Peynirli Tepsi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu ek edilir ve güzelce karıştırılır.
- Peynir ve ince ince doğradığımız dereotu da ek edilir ve karıştırılır.
- Uygun bir fırın tepsisine dökülür.
- Üzerine çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 25-30 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Peynirli Tepsi Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










