Peynirli Rulo Börek

Peynirli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İçi için;
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Kalan sos
Peynirli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 yufkayı tezgaha alıp açın.
- Üzerine sos sürüp iç harcını serpin.
- Sonra başka yufkayı üzerine serip tekrar sos sürün ve iç harç serpin.
- Son yufkayı da üzerine serip tekrardan sos sürüp iç harcı serpin.
- Sonra rulo biçimi verip dilimleyin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine kalan sostan sürün.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 🌼.
Hemen pişirmeyecekseniz ister rulo halinde buzluğa koyun isterseniz de dilimleyip koyun dilediğiniz vakit çıkarıp sosunu sürüp pişirebilirsiniz😊.
Peynirli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













