Peynirli Pufidik Poğaça

Peynirli Pufidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- Toplam 1 bardak sıvı yağ + tereyağ (eritilir)
- 5 buçuk 6 su bardağı un
İçi için;
- İstenilen ölçüde peynir
Peynirli Pufidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, ılık süt, şeker ve maya 5 dk mayalandırılır.
- Tuz, yumurta beyazı, yağ ve tereyağı, un(kontrollü eklenir) karıştırılır.
- 30-40 dk mayalandırılır.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler alınır(yaklaşık 14 tane çıkıyor) yuvarlak açılır.
- Fotoğraftaki üzere yarı çap formunda kesilir.
- Peynir koyulur ve üçgen olacak halde kıvırılır.
- Üzerine yumurta sürülür.
- Yulaf yahut susam dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üstü kızarana kadar 180 derecede alt/üst ayarda pişirilir.
Peynirli Pufidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






