Peynirli Poğaça Tarifi
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
İçi için;
- Peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik ılık suyu ve mayayı bir kaba alın akabinde süt, toz şeker, sıvı yağı, yumurta akını ekleyip karıştırın akabinde tuz ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın hamurunuz yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu 1 saat dinlendirin sonra küçük bir beze hâline getirip, 15 dk dinlendirin.
- Bezeleri teker teker açıp içine peynir koyup kapatıp elinizle yuvarlayınız tepside 15 dk dinlendirip üzerine yumurta sarısını sürün.
- Bir tane çatal alıp hamurun üstüne bastırıp iz çıkarın 180 c ısıtılmış fırında 20 dk pişiriniz.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










