Peynirli Poğaça (Mükemmel)
Peynirli Poğaça (Mükemmel) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı silme un
- 1 paket yaşmaya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
İç harcı için;
- 1 buçuk su bardağı peynir
- Yarım su bardağı yıkanmış doğranmış maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Peynirli Poğaça (Mükemmel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için un ,maya ,süt ,sıvı yağ, tuz ve yumurta akını hamur yoğurma kabına koyup güzelce yoğurun, yoğurdunuz hamurun üstünü örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Peyniri ve maydanozları karıştırın bir kapta.
- Mayası gelen hamuru iki eşit modüle kesin her bir parçayı milföy hamuru kalınlığında dikdörtgen formda açın.
- Üzerine her tarafına peynirli harcı yayın ve rulo formunda sarın üst tarafından bir parmak bırakıp aşağı gerçek bıçakla hamuru kesin kestiğiniz hamuru iki parçayı birbirinin üstüne gelecek biçimde dolayın.
- Sonra sondaki iki ucu birleştirin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Peynirli Poğaça (Mükemmel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






