Peynirli Poğaça (Mükemmel)

Peynirli Poğaça (Mükemmel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı silme un
  • 1 paket yaşmaya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı

İç harcı için;

  • 1 buçuk su bardağı peynir
  • Yarım su bardağı yıkanmış doğranmış maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Peynirli Poğaça (Mükemmel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için un ,maya ,süt ,sıvı yağ, tuz ve yumurta akını hamur yoğurma kabına koyup güzelce yoğurun, yoğurdunuz hamurun üstünü örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Peyniri ve maydanozları karıştırın bir kapta.
  3. Mayası gelen hamuru iki eşit modüle kesin her bir parçayı milföy hamuru kalınlığında dikdörtgen formda açın.
  4. Üzerine her tarafına peynirli harcı yayın ve rulo formunda sarın üst tarafından bir parmak bırakıp aşağı gerçek bıçakla hamuru kesin kestiğiniz hamuru iki parçayı birbirinin üstüne gelecek biçimde dolayın.
  5. Sonra sondaki iki ucu birleştirin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  6. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Peynirli Poğaça (Mükemmel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Trileçe
Osmaniye Bayram Kömbesi
Tepsi Poğaçası
Çedar Peynirli Soslu Tost Ekmekli Fırında Köfte
Lokanta Usulü Patlıcanlı Patatesli Tavuk Yemeği
Meyveli Pasta (Fırınsız)
Hdabla | © 2025 |