Peynirli Poğaça
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
- 2 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
- 5,5 – 6 su bardağı un
İç harcı için:
- 200 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
- 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam yahut çörek otu
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Ardından sıvı yağ, yumurta akları ve tuzu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini strecleyip pak bir bez örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Peyniri ufalayın, maydanoz ekleyerek karıştırın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp açın, içine peynir koyup kapatın.
- Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dakika daha bekletin.
- Yumurta sarılarını sütle karıştırıp poğaçaların üzerine sürün, susam yahut çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ve hazır. Afiyet olsun!🤤.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








