Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri karıştırıp yumuşakça bir hamur hazırlanır.
  2. Üzeri örtülüp 50 derece ılık fırında 20 dakika bekletilir.
  3. İçine peynir konularak biçim verilir ve 20 dakika daha fırında mayalandırılır.
  4. Üzerine yumurta sürülür ve susam serpilir.
  5. Fırın 180 dereceye getirilerek 30dakika pişirilir.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Krep Gözleme
Mayalı Poğaça
Güveçte Çilekli Turta
Özbek Pilavı
Tırtıl Kurabiye
Soğuk Ayran Çorbası
Hdabla | © 2025 |