Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Çörekotu
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavaya ılık sütü üzerine şeker ve instant mayayı dökelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra beş dk bekletelim.
- Yoğurma kabımıza sıvı yağ, tuz, yumurta akı ve unu ekleyelim.
- Tavadaki mayalanmış sütümüzüde hamura yavaşça dökelim.
- Hamuru yoğuralım üzerine un ek edebilirsiniz.
- Hamurumuzu 15/20 dk mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra mayalanan hamurumuzdan küçük kesimler keselim.
- İçine peyniri ekleyelim hal verelim.
- Ben hamuru açıp üst kısmını yan yana kesiyorum peyniri koyduktan sonra katlıyorum.
- Bu biçim poğaça da hoşuma gidiyor.
- Yağlı kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine poğaçaları dizelim.
- Hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurtası sürüp çörekotu attıktan sonra pişmesi için fırına (180derece) veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar fırında pişirdikten sonra alabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤤.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






