Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • Çörekotu

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavaya ılık sütü üzerine şeker ve instant mayayı dökelim.
  2. Biraz karıştırdıktan sonra beş dk bekletelim.
  3. Yoğurma kabımıza sıvı yağ, tuz, yumurta akı ve unu ekleyelim.
  4. Tavadaki mayalanmış sütümüzüde hamura yavaşça dökelim.
  5. Hamuru yoğuralım üzerine un ek edebilirsiniz.
  6. Hamurumuzu 15/20 dk mayalanmaya bırakalım.
  7. Daha sonra mayalanan hamurumuzdan küçük kesimler keselim.
  8. İçine peyniri ekleyelim hal verelim.
  9. Ben hamuru açıp üst kısmını yan yana kesiyorum peyniri koyduktan sonra katlıyorum.
  10. Bu biçim poğaça da hoşuma gidiyor.
  11. Yağlı kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine poğaçaları dizelim.
  12. Hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurtası sürüp çörekotu attıktan sonra pişmesi için fırına (180derece) veriyoruz.
  13. Üzeri kızarana kadar fırında pişirdikten sonra alabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤤.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kurabiye
Lor Peynirinden Kahvaltılık Sürk
Fırın Sütlaç
Tahinli Kış Kurabiyesi
Mayasız Karabuğday Ekmeği (Fonksiyonel Beslenme)
Orjinal Supangle Tarifi (Tam Tarif)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet