Peynirli Katlı Kare Börek

Peynirli Katlı Kare Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı küçük uzunluk ile sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 su bardağı un

İçi için:

  • 125 gram lor peyniri
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Aralarına sürmek için:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynirli Katlı Kare Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çukur bir kaba unu koyalım ,ortasını havuz yapalım yumurta, yağı ,sirkeyi ,yoğurdu suyu ,kabartma tozu koyalım hamuru yoğuralım.
  2. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  3. Diğer tarafta maydanoz, peyniri, yumurta karıştıralım hamur 10 dk dinledikten sonra portakal büyüklüğünde bezeler yapalım ,pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım.
  4. Sonra üzerine her bir hamura sıvı yağ sürelim.
  5. Tezgaha biraz un serpelim iki adet hamuru alalım üst üste koyalım evvel merdane ile sonra oklava ile açalımm ortasına peynirli içten serpelim.
  6. İkiye katlayalım, kare kare keselim.
  7. Kızdırdığımız sıvı yağda hamuraları kızartalım.
  8. Havlu kağıt serilmiş tabağa alalım afiyet olsun.

Peynirli Katlı Kare Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kinder Cookie Pie
Kosova Mantısı
Çıtır Patates Topları Tarifi
Üzüm Reçeli
Yoğurtlu Semizotu Çorbası
5 Dakikada Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |