Peynirli Katlı Kare Börek
Peynirli Katlı Kare Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı küçük uzunluk ile sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 3 su bardağı un
İçi için:
- 125 gram lor peyniri
- 1 adet yumurta
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Aralarına sürmek için:
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli Katlı Kare Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çukur bir kaba unu koyalım ,ortasını havuz yapalım yumurta, yağı ,sirkeyi ,yoğurdu suyu ,kabartma tozu koyalım hamuru yoğuralım.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Diğer tarafta maydanoz, peyniri, yumurta karıştıralım hamur 10 dk dinledikten sonra portakal büyüklüğünde bezeler yapalım ,pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım.
- Sonra üzerine her bir hamura sıvı yağ sürelim.
- Tezgaha biraz un serpelim iki adet hamuru alalım üst üste koyalım evvel merdane ile sonra oklava ile açalımm ortasına peynirli içten serpelim.
- İkiye katlayalım, kare kare keselim.
- Kızdırdığımız sıvı yağda hamuraları kızartalım.
- Havlu kağıt serilmiş tabağa alalım afiyet olsun.
Peynirli Katlı Kare Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















