Peynirli Dereotulu Poğaça

Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 kepçe süt
- 3 kepçe zeytinyağı
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 1 kase taze peynir
- 1 tutam dereotu
- Tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle taze peynirimizi bir kaba alalım, üzerine ince kıyılmış dereotu ve tuzunu ekleyelim daha sonra sütümüzü ılıktan biraz daha sıcak bir biçimde bir kaba alalım.
- Daha sonra zeytinyağı ve oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
- Ardından kuru maya şeker ve tuzunu ek edelim.
- Yumurta akını ve ununu yavaş yavaş ek edelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Mayalanmaya bırakalım ve orta ara yoğuralım.
- Hamurumuzdan bir modül kopararak elimizde açalım ve ortasına peynirimizi koyalım yuvarlayıp, tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve çöreotu serpelim.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun💜
Not:Ben 3 katını yaptım 4 tepsi çıktı️.
Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












