Peynirli Dereotulu Poğaça

Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 kepçe süt
  • 3 kepçe zeytinyağı
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 1 kase taze peynir
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle taze peynirimizi bir kaba alalım, üzerine ince kıyılmış dereotu ve tuzunu ekleyelim daha sonra sütümüzü ılıktan biraz daha sıcak bir biçimde bir kaba alalım.
  2. Daha sonra zeytinyağı ve oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Ardından kuru maya şeker ve tuzunu ek edelim.
  4. Yumurta akını ve ununu yavaş yavaş ek edelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  5. Mayalanmaya bırakalım ve orta ara yoğuralım.
  6. Hamurumuzdan bir modül kopararak elimizde açalım ve ortasına peynirimizi koyalım yuvarlayıp, tepsiye dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve çöreotu serpelim.
  8. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun💜

Not:Ben 3 katını yaptım 4 tepsi çıktı️.

Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Pratik Mayonez
Yoğurtsuz İşkembe Çorbası
Limonlu Zerdeçallı Kış Keki
Sevgililer Günü Tatlısı
Mantarlı Domatesli Et Yemeği
Perdeli Pilav
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet