Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Yemek için;

  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5/6 orta uzunluk patates
  • 5/6 su bardağı su (1200/1500 ml )

Köfte harcı için :

  • 350 gram hafif yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nane (isteğe nazaran )
  • Tuz

Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıymayı derin bir kaseye alalım ,üstüne bulguru ekleyelim ,sonra yumurtayı kıralım,salça,nane,karabiber tuz ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
  2. Ufak ufak yuvarladığımız köfteleri bir kaba alalım.
  3. Tenceremize sıvı yapını ve domates salçasını ek ederek kavuralım.
  4. Küp küp doğramış olduğunuz patatesi ek ederek 1-2 dakika kadar daha kavuralım.
  5. Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ek edelim.
  6. Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ek ederek, tuz ve baharatını ek edelim.
  7. Su ölçüsünü denetim ederek yemeğimizi kaynadıktan sonra 15/ 20 dakika kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun😋😋😋.

Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi
Havuç Salatası
Pizza Dilimli Ekmekler
Ev Yapımı Açma Börek
Tuzlu Kurabiye
Terbiyeli Tavuk Sebze Haşlaması
Hdabla | © 2025 |