Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik)

Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1/2 (yarım) demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 150 gram beyaz peynir yahut lor peyniri

Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını karıştırın.
  2. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Dereotu ve peyniri ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. Hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180°c’de 20-25 dakika pişirin.

Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bolibonlu Kurabiye
Kıymalı Rulo Patlıcan
Reyhan Şerbeti
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Patatesli Enfes Meze (Videolu)
Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |