Peynirli Dereotlu Kurabiye

Peynirli Dereotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış dereotu
  • 200-250 gram beyaz peynir
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı

Peynirli Dereotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını yahut margarini, bir kaba alalım.
  2. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke, toz şeker, tuz, mahlep ve yumurtanın sarısını ekleyelim.
  3. Kabartma tozunu, ununu (kontrollü bir şekilde) eleyerek katalım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur (kulak göğsü kıvamı) elde edinceye kadar yoğuralım.
  5. Hamur kıvama gelince içine dereotunu ekleyip, dereotu hamura yeterlice karışana kadar biraz daha yoğuralım.
  6. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur kesimleri oluşturalım.
  7. Bu hamur modüllerini elimizin ayasıyla yassılaştırıp içine bir modül (10-15 gr) beyaz peynir koyalım.
  8. Elimizle hamurun uçlarını birleştirip; küçük oval biçimini verelim.
  9. Hazır olan kurabiyeleri fırın tepsisi içine koyalım.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otundan serpiştirelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına tepsiyi yerleştirelim ve 20 dakika denetimli olarak pişirelim.
  12. Pişince çıkaralım biraz dinlendirdikten sonra servis eselim.Afiyet olsun.

Peynirli Dereotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kaşar Peynirli Pide
Mısırlı, Turşulu, Havuç Tarator
Şambali Tatlısı
Köz Patlıcanlı ,Köz Biberli, Peynirli Nefis Kahvaltılık
Çiğ Börek
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Ganajlı)
Hdabla | © 2025 |