Peynirli Dereotlu Kurabiye
Peynirli Dereotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış dereotu
- 200-250 gram beyaz peynir
- 3-3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
Peynirli Dereotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını yahut margarini, bir kaba alalım.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke, toz şeker, tuz, mahlep ve yumurtanın sarısını ekleyelim.
- Kabartma tozunu, ununu (kontrollü bir şekilde) eleyerek katalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur (kulak göğsü kıvamı) elde edinceye kadar yoğuralım.
- Hamur kıvama gelince içine dereotunu ekleyip, dereotu hamura yeterlice karışana kadar biraz daha yoğuralım.
- Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur kesimleri oluşturalım.
- Bu hamur modüllerini elimizin ayasıyla yassılaştırıp içine bir modül (10-15 gr) beyaz peynir koyalım.
- Elimizle hamurun uçlarını birleştirip; küçük oval biçimini verelim.
- Hazır olan kurabiyeleri fırın tepsisi içine koyalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otundan serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına tepsiyi yerleştirelim ve 20 dakika denetimli olarak pişirelim.
- Pişince çıkaralım biraz dinlendirdikten sonra servis eselim.Afiyet olsun.
Peynirli Dereotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















