Peynirli Çıtır Börek

Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet günlük böreklik yufka
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Artan sos
  • Susam

Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için verilen malzemeyi güzelce karıştırıp hazır edelim.
  2. Peyniri ezelim,ince kıyılmış maydanozu karıştırarak hazır edelim.
  3. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim.
  4. Yufkalardan bir adedini tezgaha serelim.
  5. Sos materyalinden yufkanın her yerine gelecek halde kaşıkla dökelim ve fırça ile sürelim.
  6. Üzerine peynirli harçtan serpelim, yanında kenarlarını 1 cm ice bükerek,çok sıkı olmayacak biçimde rulo yapalım, tepsiye yerleştirelim.
  7. Tepsinin kenarından sarkan kısmı kesip ,tepsiye alalım.
  8. Diğer yufkalarıda tıpkı biçimde yaparak bitirelim.
  9. Üzerine kalan sos ve ayırdığımız yumurta sarısını ek ederek böreklerin üzerine sürelim.
  10. Fazla gelen sosu böreklerin üzerine dökelim.
  11. 180 derecede evvelce ısınmış fırında, alt üst ayarda, istediğimiz üzere kızarana kadar pişirelim(pişirme müddeti yazdım fakat her fırının pişirme müddeti değişik olabiliyor).
  12. Tepsiyi fırından çıkaralım, soğuyunca dilimleyerek servis edebiliriz,ikram ettiğim herkesten tam not alan bu börek tanımını kaydedin ve uygulayın arkadaşlar çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun❤️🌺.

Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Yorgan Kek
Truff (Pratik Kahve Yanına)
Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze
Tavuklu Sebzeli Pilav
Etli Pirinç Pilavı
Börek Tarifi
Hdabla | © 2025 |