Peyniri Hamurunda Poğaça Tarifi

Peyniri Hamurunda Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu yarım çay kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • Ufalanmış bir kase peynir
  • 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)

Üstü için ;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam

Peyniri Hamurunda Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tereyağını eritip bir kaba koyun ,sıvı yağı, yumurtayı ekleyip karıştırın, daha sonra başka gereçleri ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir formda un ekleyerek yoğurun.
  3. Yumurta büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
  4. Yağlanmış tepsiye dizin, üstüne yumurta sarısı ve susamı ekleyip 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar bırakın şimdiden afiyet olsun.

Peyniri Hamurunda Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Cheesecake (Fırından Kalbe)
Çikolatalı Mouse
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
Fırında Kıymalı Mantar Güveç
Kırmızı Mercimek Çorbası
Raffaello Cookies
Hdabla | © 2025 |