Peyniri Hamurunda Poğaça Tarifi
Peyniri Hamurunda Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu yarım çay kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
- Ufalanmış bir kase peynir
- 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
Üstü için ;
- 1 tane yumurta sarısı
- Susam
Peyniri Hamurunda Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağını eritip bir kaba koyun ,sıvı yağı, yumurtayı ekleyip karıştırın, daha sonra başka gereçleri ekleyip güzelce karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir formda un ekleyerek yoğurun.
- Yumurta büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Yağlanmış tepsiye dizin, üstüne yumurta sarısı ve susamı ekleyip 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar bırakın şimdiden afiyet olsun.
Peyniri Hamurunda Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









