Peynir İçli Pofuduk Poğaça
Peynir İçli Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
İç harcı için;
- Tuzlu peynir
- Maydanoz
- Pul biber
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Peynir İçli Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık su, süt, şeker ve mayayı kaba alalım. Düzgünce karıştıralım. Mayanın etkinleşmesi için bir kenara alalım.
- 10 dk kadar bekledikten sonra yumurtasını kıralım.
- Yumurtaların sarısını üzeri için ayıralım. Sıvı yağı ekleyelim. Karıştıralım.
- Karışımın üzerine unu yavaş yavaş denetimli halde ekleyelim.
- Üzerine tuzu ekeleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Güzelce yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakalım.
- Ilık bir ortamda 1. 5-2 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Bu ortada iç harcını ayarlayalım.
- Peynir, maydanoz ve toz biberi karıştıralım. Bir kenara alalım.
- Dinlenen hamurdan toplar koparalım.
- Kopardığımız topları çörek olacakmış üzere yuvarlak formda elimizle açalım.
- Arasına hazırladığımız peynirli harçtan bırakıp bohça yapalım ve tekrar yuvarlayalım.
- Poğaçaları yağlanmış tepsiye alalım.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim.
- Üzerine susam yahut çörek otu ile süsleyip fırına verelim.
- 220 derece evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Peynir İçli Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






