Peynir Helvası
Peynir Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı ince ince doğranmış tuzsuz peynir
Peynir Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağlarımızı tencereye alıp yeterlice kızınca unlarımızı koyalım.
- Ort ateşte daima karıştırarak kavurmaya başlayalım rengi dönünceye kadar daima karıştıralım.
- Daha sonra ateşten alıp 10 dakika bekletelim suyumuzu şekerimizi ekleyip kısık ateşte daima karıştıralım ve şekerini suyunu çekene kadar kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Kıvam alınca ince ince doğranmış peynirlerimizi ekleyip helvamıza karışana ve uzayana kadar karıştıralım istediğimiz kıvamı alınca ateşten alıp servis yapalım.
Peynir Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






