Peynir Helvası

Peynir Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı ince ince doğranmış tuzsuz peynir

Peynir Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağlarımızı tencereye alıp yeterlice kızınca unlarımızı koyalım.
  2. Ort ateşte daima karıştırarak kavurmaya başlayalım rengi dönünceye kadar daima karıştıralım.
  3. Daha sonra ateşten alıp 10 dakika bekletelim suyumuzu şekerimizi ekleyip kısık ateşte daima karıştıralım ve şekerini suyunu çekene kadar kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  4. Kıvam alınca ince ince doğranmış peynirlerimizi ekleyip helvamıza karışana ve uzayana kadar karıştıralım istediğimiz kıvamı alınca ateşten alıp servis yapalım.

Peynir Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Poğaça
Kolay Patlıcan Yemeği
Baby Cookie
Kabak Mücveri
Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta)
Kabune Pilavı
Hdabla | © 2025 |