Peynir Dolgulu Yağlı Biber

Peynir Dolgulu Yağlı Biber Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo jalepone biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 50 gram krem peynir
- 50 gram lor peyniri
- 100 gram yumuşak beyaz peynir
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
Peynir Dolgulu Yağlı Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce çekirdeklerini çıkardığımız biberleri kaynar suya sokup çıkartıyoruz ,soğuk suyla şoklayıp bir kavanoza turşu halinde hazırlıyoruz.
- Sarımsak ,kaya tuzu, elma sirkesi ve isıcak su ile turşu yapıp kapağını sıkıca kapatıp 3 gün bu biçimde bekletiyoruz.
- Daha sonra yaptığımız turşunun suyunu büsbütün süzüyoruz.
- Ayrı bir kapta peynirleri 3 çeşit peynire uygunca ezerek karıştırıyoruz.
- Biberlerin içine peynirleri doldurup kavanoz ya da farklı bir cam kabın içine sıralayıp üzerine zeytinyağını döküyoruz.
- Sıkıca kapağını kapatıp buzdolabında en az bir hafta dinlendiriyoruz ,zeytinyağını bir çay kaşığı tuz ile karıştırıp o denli ekliyoruz ve markettekinin birebiri oluyor.
Peynir Dolgulu Yağlı Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


