Peynir Dolgulu Kabak Ruloları
Peynir Dolgulu Kabak Ruloları Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane kabak
Kabakları fırınlamak için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Dolgusu için;
- 200 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı ricotta peyniri
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 1 adet yumurta
- 5-6 kol fesleğen
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 kutu domates püresi
- Karabiber
- 7 kısım fesleğen
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber tuz
- Toz kırmızı biber
Püre için;
- Zeytinyağ
- Fesleğen
- Baharatlar
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
- Mozerella peyniri
Peynir Dolgulu Kabak Ruloları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları hazırlayın: kabakları boylamasına 0. 5-0. 6 cm kalınlığında dilimleyin.
- Ardından üzerlerine zeytinyağı, tuz, toz biber ve karabiberi karıştırıp sürün.
- 200°c’de fırında 10 dakika pişirin.
- İç harcı hazırlayın: bir kasede ricotta, parmesan, labne, fesleğen, sarımsak, tuz, karabiber ve yumurtayı uygunca karıştırın.
- Ruloları yapın: her bir kabak diliminin içine bir ölçü iç harç koyun ve rulo biçiminde sarın.
- Fırına güçlü bir kabın ya da borcamın tabanını hazırladığınız domates sosuyla kaplayın, akabinde kabak rulolarını içine yerleştirin.
- Üzerine biraz daha domates sosu gezdirin ve son olarak rendelenmiş kaşar ve mozerella peynir serpiştirin.
- 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirin afiyet olsun!!.
Peynir Dolgulu Kabak Ruloları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















