Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake)
Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz yada fındık
Ara kreması;
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 300 gram labne
- 5 kaşık pudra şekeri ( 100 gram )
- Krema ( isteğe bağlı )
Üzeri için;
- 350 g vişne
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
Fıstıklı üst kat;
- 1 kutu sıvı krema
- 2 kaşık antep fıstığı kreması
Çikolatalı üst katman;
- 1 kutu sıvı krema
- 150 gram kare bitter çikolata
Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için rondoda un haline getirdiğimiz burçak bisküvinin üzerine eritilmiş tereyağını ek edip karıştıralım.
- Bisküvili harcımızı tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza boşaltalım bastırarak yerleştirelim.
- Kremasını hazırlayıncaya kadar kalıbı buzdolabında bekletelim.
- Kreması için uygun bir kapta krem şanti ve sütü çırpalım.
- Krem şantinin istediğimiz üzere katı bir kıvam alması için sütün soğuk olması sahiden çok değerli.
- Krem şanti gereğince yoğunlaştığında suyu süzülmüş labne peynirini ekleyerek tekrar çırpalım.
- Bisküvilerimizi dolaptan alarak kremamızı boşaltalım ve eşit halde güzelce yayalım.
- Tatlımızı 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Üzeri için tencereye vişne, toz şeker ve suyu alalım.
- Bu formda 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Tencereyi ocağa alalım ve üzerine su ile çözdürdüğümüz nişastayı ek edelim.
- Vişneler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra blender ile ezerek püre haline getirelim.
- Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
- Tatlımızı dolaptan alarak üzerine büsbütün sıcaklığı çıkan vişne sosunu gezdirelim. Yada bir paket kremayı benmari yoluyla ısıtalım içine 2 kaşık antep fıstığı kreması ekleyerek karıştıralım.
- Homojenize olunca tatlımızın üstüne dökelim. Yada kremamızı benmari yoluyla ısıtalım içine çikolatalarımızı atıp uygunca karıştıralım.
- Tatlımızın üstüne dökelim.
- Cheesecake i en az 3 saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra dikkatli bir halde kalıptan çıkartalım.
- Dilediğimiz halde süsleyip dilimledikten sonra servis edelim. Afiyet olsun :).
Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








