Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 2 adet havuç (minik doğranmış)
- 3 su bardağı sıcak su
- Bir tutam dereotu
- Tuz
Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler güzelce yıkandıktan sonra üzerine sıcak su ve bir tutam tuz konularak 1 saat bekletilir. Müddet sonunda suyu dökülür.
- Tencere içerisine yağlar konulur. Üzerine havuç, akabinde biber ve bezelye konularak karıştırılır.
- Sebzeler diriliğini kaybettiği vakit pirinç ek edilerek bir kaç dk kavrulur.
- Su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
- Pişmesine bir kaç dk kala tuz ve doğranmış dereotu ek edilir.
- İyice suyunu çektiği vakit ocağın altı kapatılır.
- Tencere ile kapak ortasına havlu kağıt konularak demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun 🫡.
Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
