Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 2 adet havuç (minik doğranmış)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler güzelce yıkandıktan sonra üzerine sıcak su ve bir tutam tuz konularak 1 saat bekletilir. Müddet sonunda suyu dökülür.
  2. Tencere içerisine yağlar konulur. Üzerine havuç, akabinde biber ve bezelye konularak karıştırılır.
  3. Sebzeler diriliğini kaybettiği vakit pirinç ek edilerek bir kaç dk kavrulur.
  4. Su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  5. Pişmesine bir kaç dk kala tuz ve doğranmış dereotu ek edilir.
  6. İyice suyunu çektiği vakit ocağın altı kapatılır.
  7. Tencere ile kapak ortasına havlu kağıt konularak demlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun 🫡.

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Bezelye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote
Sponfull
Fırınsız Gevrek Kurabiye
San Sebastian
Çilekli Muhallebi Tatlısı
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |