Petibörlü Elmalı Kek

Petibörlü Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 1 paket petibor bisküvi

Ara kat için

  • 6 adet elma (küçük boy)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla ezilmiş ceviz
  • Tarçın
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu

Petibörlü Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir borcama bisküvileri diziyoruz.
  2. Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz ve bisküvilerin üzerine diziyoruz.
  3. Üzerine tarçın ve şekeri sepiyoruz.
  4. Ayrı bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce çırpıp öteki materyalleri karıştırıyoruz.
  5. Elmaların üzerine döküyoruz.
  6. 175 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.
  7. 30 dk da pişmiş üzere görünüyor lakin aldanmayın dereceyi 160 çekip pişirmeye devam edin.
  8. Soğuyunca üzerine pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Petibörlü Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Çöp Şiş Tarifi
Yumurtasız Şekersiz Unsuz Cookie
Buzluk İçin Köfte
Bol Soslu Islak Kek
Nevzine Kayseriden
Bol Sebzeli Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet