Petibörlü Elmalı Kek

Petibörlü Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 1 paket petibor bisküvi
Ara kat için
- 6 adet elma (küçük boy)
- Yarım çay bardağından biraz fazla ezilmiş ceviz
- Tarçın
- 1 tatlı kaşığı şeker
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
Petibörlü Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir borcama bisküvileri diziyoruz.
- Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz ve bisküvilerin üzerine diziyoruz.
- Üzerine tarçın ve şekeri sepiyoruz.
- Ayrı bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce çırpıp öteki materyalleri karıştırıyoruz.
- Elmaların üzerine döküyoruz.
- 175 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.
- 30 dk da pişmiş üzere görünüyor lakin aldanmayın dereceyi 160 çekip pişirmeye devam edin.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri ile süsleyip servis edin.
Petibörlü Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

