Pesto Soslu Makarna Tarifi
Pesto Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram makarna (isteğe bağlı)
- 1 saksı fesleğen (büyük demet)
- 1 demet maydanoz
- 100 gram çam fıstığı
- 1 adet limonun suyu
- 170 ml zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gram roka
- 4 adet küçük domates (ikiye bölünmüş)
- 200 gram parmesan (taze rendelenmiş)
Pesto Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın.
- Çam fıstıklarını yağsız tavada altın rengini alana kadar kavurun.
- Fesleğen yapraklarını ve maydanozu güzelce yıkayın.
- Blender’a fesleğen, maydanoz, kavrulmuş çam fıstığı, zeytinyağı, sarımsak, taze rendelenmiş parmesan ve tuzu ekleyip kremamsı kıvam alıncaya kadar çekin.
- Soğuyan makarnayı pesto sos ile uygunca karıştırın.
- Dileğen pestolu makarnayı tekrar tavada ısıtabilirsiniz.
- Üzerine roka ve küçük domatesleri ekleyin, nazikçe harmanlayın ve servis edin.
Pesto Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















