Pesto Soslu Makarna Tarifi

Pesto Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram makarna (isteğe bağlı)
  • 1 saksı fesleğen (büyük demet)
  • 1 demet maydanoz
  • 100 gram çam fıstığı
  • 1 adet limonun suyu
  • 170 ml zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram roka
  • 4 adet küçük domates (ikiye bölünmüş)
  • 200 gram parmesan (taze rendelenmiş)

Pesto Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın.
  2. Çam fıstıklarını yağsız tavada altın rengini alana kadar kavurun.
  3. Fesleğen yapraklarını ve maydanozu güzelce yıkayın.
  4. Blender’a fesleğen, maydanoz, kavrulmuş çam fıstığı, zeytinyağı, sarımsak, taze rendelenmiş parmesan ve tuzu ekleyip kremamsı kıvam alıncaya kadar çekin.
  5. Soğuyan makarnayı pesto sos ile uygunca karıştırın.
  6. Dileğen pestolu makarnayı tekrar tavada ısıtabilirsiniz.
  7. Üzerine roka ve küçük domatesleri ekleyin, nazikçe harmanlayın ve servis edin.

Pesto Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Pop Kek
Pilav
Sebzeli Toplar
Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı
Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye
Fırında Kuzu Etli Mantar Tava
Hdabla | © 2025 |