Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı badem (dolmalık fıstıkta olabilir)
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hamuru için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kalıp için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Soyulmuş badem tepsiye istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz süs olarak (ben eklemedim)

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Tezgaha alıp hamuru toparlayın.
  3. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
  4. Tavuk göğsünü haşlamaya alın.
  5. Haşlandıktan sonra suyunu bir kenara alın.
  6. Tavukları da didikleyin.
  7. Ardından tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.
  8. Dolmalık fıstıkları yada (bademleri) katıp 2-3 dakika kavurun.
  9. Yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ek edelim.
  10. Kısık ateşte biraz şeffaf manzara alana kadar kavurun.
  11. Ardından karabiber ve tuzunu da ekleyin karıştırın.
  12. Kuş üzümünüde ekleyin. Sıcak tavuk suyunu ekleyin. Kapağını kapatıp pişirin. Kısık ateşte.
  13. Demlenmiş pilava didiklenmiş tavukları ekleyip karıştırın.
  14. Borcamınızı(istediğiniz yerde yapabilirsiniz) ben dikdörken fırın kabımda yaptım. Kabı yağlayın dilerseniz bademde tabanına serin.
  15. Hamurunuzun 4 te 1 ini kenara ayırıp hamuru açın kenarları dışarı sarkacak halde yerleştirin.
  16. Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.
  17. 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Kabı aksi çevirip sıcak sıcak servis edin, afiyet olsun.

Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Avokado (Kahvaltı 2)
Sebzeli Tavuklu Kremalı Makarna
Diyet Kısırı (Karnabahardan)
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Etli Mantar Sote
Kivi Soslu Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |